Class 9 GK Questions

Having general knowledge about all the important events or things helps the individual to feed the brain with good food for learning. General knowledge provides that food. GK has such a wider scope that it covers all the subjects. It increases the knowledge of the person and also enhances the confidence and intelligence of the individual.

Here we are presenting GK questions for the 9th class from a wide range of topics for the students so that it will help them to increase their general awareness. It will help the students to improve their base of knowledge and will help them to keep updated with the developments of various topics or surroundings. Go through these GK questions and try to solve them and learn the facts which you were not aware of. We hope that these questions will surely help you. Keep Practicing. Keep updating yourself with GK.


GK Quiz Questions for Class 9 with Answers

Here, 1 to 35 GK questions for Class 9 are given along with their answers. Firstly try to guess the answer to the question. If you fail, only after that check and answer. Do learn & remember all these questions. So let's get started:


Question 1. You must have seen LTE written on your smartphone. What does LTE stand for?

Answer 1. Long Term Evolution


Question 2. Niagara Falls is an international border between which two countries?

Answer 2. Canada and the USA


Question 3. When was the first International yoga day celebrated?

Answer 3. 2015


Question 4. What is the full form of MGNREGA?

Answer 4. Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act ( 2005 )


Question 5. The oldest stock exchange of Asia is situated in India? Which is it?

Answer 5. Bombay Stock Exchange


Question 6. Who was the first Vice President of India?

Answer 6. Sarvepalli Radhakrishnan


Question 7. When did the Right to Information Act pass?

Answer 7. 2005


Question 8. Where do the Onge and Jarawa tribes find?

Answer 8. Andaman Islands


Question 9. Where was the session of Congress held in 1919?

Answer 9. Amritsar


Question 10. Where is the Reserve Bank of India located?

Answer 10. Mumbai


Question 11. What is the full form of ICICI Bank?

Answer 11. Industrial Credit and Investment Corporation of India


Question 12. Who is known as the father of Economics?

Answer 12. Adam Smith 


Question 13. Who is the inventor of dynamite?

Answer 13. Alfred Nobel


Question 14. Mohiniattam is a folk dance of which state?

Answer 14. Kerala


Question 15. What was the name of the mother of Indira Gandhi?

Answer 15. Kamala Nehru


Question 16. Asiatic Lions are only found in?

Answer 16. India


Question 17. What is used in making pencils?

Answer 17. Graphite


Question 18. When did World War I happen?

Answer 18.  28 July 1914 to 11 November 1918


Question 19. Who was the founder of the Khilji Dynasty?

Answer 19. Jalaluddin Khalji


Question 20. Who was the first female IAS officer?

Answer 20. Anna R. Malhotra


Question 21. An electric bulb is filled with which gas?

Answer 21. Nitrogen


Question 22. Where is Tehran located?

Answer 22. Iran


Question 23. Where is Eravikulam National Park located?

Answer 23. Kerala 


Question 24. Which is the national sport of Japan?

Answer 24. Sumo Wrestling


Question 25. What is Petra?

Answer 25. One of the 7 wonders of the world in Jordan


Question 26. "As you like it" is written by?

Answer 26. William Shakespeare


Question 27. Who was Farruksiyar?

Answer 27. Mughal Emperor (1713 - 1719)


Question 28. Where is the Kalahari desert situated?

Answer 28. Africa


Question 29. What is the capital of the country Monaco?

Answer 29. Monte Carlo


Question 30. Which country's border touches the maximum countries?

Answer 30. China 


Question 31. Where is the headquarters of the United Nations Environment Programme?

 Answer 31. Nairobi, Kenya


Question 32. When was the most famous mid-day meal scheme launched?

Answer 32. 1995


Question 33. What should be added in 634 so that it'll become a perfect square root?

Answer 33. 95


Question 34. What is H.C.F.?

Answer 34. The greatest common factor on which two numbers will be divided.


Question 35. From where the Nile river originates?

Answer 35. Lake Victoria

Here, we have provided you with 35 General Knowledge questions for Class 9. These questions are being prepared by Vedantu experts from various fields like Geography, Mathematics, Science, Polity, Governance, History, etc. so that students can enhance their general awareness regarding diversified fields. All these gk questions for 9th class will help to increase the knowledge of the students and will help them to keep updated with respect to their surroundings, various issues, and developments in all the fields. We hope you've practised all these questions and have updated yourself with more good knowledge.

Students Also Read