×
Top
Download PDF

Class 8 GK Questions

Bookmark added to your notes.
View Notes
×

General knowledge is like a sky that has no limits. It is a multi-dimensional subject that helps in gaining knowledge of all the subjects and helps the student to enhance his general awareness. It keeps the person updated and more confidence than others.

Here we're presenting GK questions for Class 8. Solving these questions will help the students in gaining confidence and more and more knowledge with respect to different subjects and fields. The student will come to know about various developments and their surroundings. It helps them to create a base for their future and develop their own opinions on a number of topics. Go through the list of important GK questions and practice them and learn those facts which you were not aware of. Say "BIG NO" to your limits and keep updating yourself with GK.


GK Questions for Class 8th with Answers

Here 1 to 35 GK questions for the 8th class are given along with their answers. Try to guess the answer by yourself first. If you fail to guess, LEARN!!

Question 1. In baseball, how many players are there in one team?

Answer 1. Nine


Question 2. Who founded the search engine " Google"?

Answer 2. Larry Page & Sergey Brin


Question 3. How many sides does the Pentagon have?

Answer 3. Five


Question 4. What does 4G mean?

Answer 4. Fourth Generation


Question 5. When was the camera invented?

Answer 5. 1816


Question 6. What is the height of Kanchenjunga?

Answer 6. 8,586 meter


Question 7. What is the origin of the Tapi river?

Answer 7. Satpura Ranges


Question 8. Which is said to be the highest region of the earth?

Answer 8. Tibet - 14,370 feet above sea level.


Question 9. Which public sector bank is the largest in India?

Answer 9. State Bank of India


Question 10. What was the ruling period of Razia Sultana?

Answer 10. 1236AD - 1240AD


Question 11. Where is Salim Ali National Park located?

Answer 11. Jammu & Kashmir


Question 12. Name any other search engine besides Google.

Answer 12. Yahoo


Question 13. Where is the World Health Organisation situated?

Answer 13. Geneva, Switzerland


Question 14. When does National Science day celebrate?

Answer 14. February 28


Question 15. Kuala Lumpur is the capital of which country?

Answer 15. Malaysia


Question 16. What is the currency of Japan?

Answer 16. Japanese Yen


Question 17. Where is the pyramid of Khufu present?

Answer 17. Egypt


Question 18. Which Mughal ruler is associated with Bibi ka Maqbara?

Answer 18. Aurangzeb


Question 19. Where was freedom fighter Udham Singh born?

Answer 19. Sangrur, Punjab


Question 20. For maximum how many years an American President can be elected?

Answer 20. Eight years (Two times)


Question 21. Who is known as the Father of Mathematics?

Answer 21. Archimedes


Question 22. What is the capital of Mexico City?

Answer 22. Mexico City


Question 23. How many MBs are there in 1 GB?

Answer 23. 1024 MBs


Question 24. Name any one country which is present in both Asia and Europe.

Answer 24. Turkey


Question 25. What does COVID-19 mean?

Answer 25. Coronavirus Disease 2019


Question 26. "Mission Mangal" movie was based on which probe launched?

Answer 26. Mars Orbiter Mission (MOM) / Mangalyaan


Question 27. "Jai Jawan Jai Kisan" slogan was given by which revolutionary?

Answer 27. Lal Bahadur Shastri


Question 28. Who is the writer of "The God of Small Things"?

Answer 28. Arundhati Roy


Question 29. Which was the first state on the basis of language in India?

Answer 29. Andhra Pradesh


Question 30. Where does the Bhil tribe find?

Answer 30. Rajasthan


Question 31. What does "DC" mean in Washington DC?

Answer 31. District of Columbia


Question 32. What Nagpur is famous for?

Answer 32. Oranges


Question 33. Full form of ISRO.

Answer 33. Indian Space Research Organisation


Question 34. How many prime and non-prime numbers will be there in between 1 to 100?

Answer 34. 25 and 73


Question 35. Which date is written in the preamble of India?

Answer 35. November 26, 1949

Here we’ve provided 35 General Knowledge questions for Class 8 to upgrade their level of general knowledge. These questions are prepared by the Vedantu experts from various fields like History, Science, Maths, society, geography, maps, sports, etc. so that students can practice and gain knowledge of diversified fields. We hope you've practised all these questions and have also learned them. Practising General Knowledge questions help in understanding the general topics and helps in increasing general awareness. It makes the person more curious about his surroundings and various recent developments & issues. So, keep practising and keep updating your knowledge.