Question
Answers

A shopkeeper sold \[12.750\,kg\]of sugar on a day.On the next day he sold \[38.250\,kg\]of sugar. On the third day he sold \[50.50\,kg\] of sugar. How much sugar in all did the shopkeeper sell?
A.100KG
B.101.5KG
C.102.5KG
D.101KG

Answer
VerifiedVerified
129.6k+ views
Hint: We can add or subtract unlike or like terms or unit of weight
Like \[7kg + 10kg = 17kg\]
\[10g - 7kg = 3kg\]
But we can also add the weight like this
\[7kg + 10gm = 7kg10gm\]
Or we can write like this to convert into gram
We know that
\[1kg = 1000gm\]
\[7kg = 7 \times 1000gm = 7000gm\]
So \[7kg + 10g = 7000g + 10g\]
\[ = 7010gm\]

Complete step by step solution:
Given,
The amount of sugar sold on first day \[ = 12.75kg.\]
The amount of sugar sold on second day\[ = 38.25kg\]
The amount of sugar sold on third only\[ = 50.50kg\]
We have to calculate the total sugar sold by the shopkeeper
Thus, we have to take the sum of sugar sold on all three days.
The total sugar sold by the shopkeeper is
\[12.75 + 38.25 + 50.50 = 101.5kg\]
Hence,
\[101.5kg\]sugar in all did the shopkeeper sell


Note:
We measure large weight in g and kg and small weight in cg and mg.
Unit of weight conversation table
\[1kg = 10\,Hectogram(hg) = 1000g\]
\[1\,hg = 10\,Decagram(dag) = 100gm\]
\[1\,Dag = 10\,gram\]
\[1gram = 10\,Decigram(dg) = 100Cg = 1000\,mg\]
\[1dg = 10cg\]
\[1Decigram = 0.1gram\]
\[1cg = 10mg\]