Courses
Courses for Kids
Free study material
Offline Centres
More
Store Icon
Store

1 month 3 weeks 4 days + 7 months 2 weeks 5 days + 2 months 1 week 6 days.

seo-qna
Last updated date: 16th Jun 2024
Total views: 412.2k
Views today: 8.12k
Answer
VerifiedVerified
412.2k+ views
Hint: Here we have to go through by adding the similar terms means we add months to months and weeks to weeks. After that we apply the conversion of weeks into months and days into weeks.

Complete step-by-step answer:
Here we have to first add up all the months of i.e. 1 month + 7 months + 2 months= 10 months.
Now we have to add up all the weeks i.e. 3 weeks + 2 weeks + 1 week= 6 weeks
Now we have to add up all the days i.e. 4 days + 5 days + 6 days= 15 days.
And now we have to convert it,
As we know that 1 weeks contains 7days.
It means that the 15 days means 2 weeks and 1 day.
Here we have 2 extra weeks so we have to add up this in the total week i.e. 6 weeks + 2 weeks =8 weeks.
And now we have to convert the weeks into months.
As we know that the 1 month contains 4 weeks.
It means that the 8 weeks contain 2 months.
Here we have 2 months extra. Now we have to add it up in the total months i.e. 10 months + 2 months =12 months.
Now as we know 1 year contains 12 months it means it is one year.
After solving and converting all the results we will get that it is 1 year and 1 day.
Hence the answer is 1 year 0 month 0 week 1 day.

Note: Whenever we face such a type of question the key concept for solving the question is to add the similar terms and then convert the terms if it is convertible. We will also solve such a type of question by converting all the terms in a single term and add up and then again convert it into the following terms.